OKI MB451 multifunkciós nyomtató és a beégető hengerre csavarodott másolópapír esete

Szervizünkbe hoztak egy OKI MB 451-es multifunkciós nyomtatót, papír felgyűrődés hibával. A megvizsgálás során láthatóvá vált, hogy a fixáló egységben a beégető hengerre csavarodott fel a másolópapír.

A hiba lehetséges oka, hogy festék probléma vagy festék hullás miatt a teflonhengerre, tonerpor ráégett, ami meleg állapotában ragadóssá teszi azt. Így a gépben futó papír a fixálóhoz érve, a ragacsos festék miatt, feltapad és feltekeredik a hengerre.

Ezeknek a nyomtatóknak sajátossága, a kevés szerviz igény, cserébe az alkatrészek ára magasabbak lehetnek más fénymásolókéhoz képest. A főbb modulok igen egyszerűen cserélhetőek, azonban a fixáló kiszereléséhez a készüléket teljesen szét kell szerelni.

Ezután már könnyedén hozzáférhetővé válik az eltávolítandó begyűrődött papír.

A teflonhenger kopása, sérülése miatt is gyakran találkozunk ezzel a gép típussal, ilyenkor a hengerről lekopott teflon helyére szintén festék tapad, ami fekete foltok, csíkok kialakulását eredményezi kész nyomatokon. Ez a hiba gyakrabban fordul elő, mint az itt tárgyalt. A kopott teflon henger hibáját csak cserével lehet orvosolni. Ezt követően már csak a gép összerakása következik, és újra használható a készülék.

Ezeknél a gépeknél nagyon gyakori, hogy nem megfelelő festék kerül bele, ilyenkor csíkosan és főleg halványan nyomtatnak. Ez a probléma a dobegység cseréjével, vagy annak javításával lehetséges. Fontos, hogy ezután a rossz festéket teljesen eltávolítsuk, nem csak a festék tartályt, de a dobegységben található festékport is ha ilyen és hasonló hibákat tapasztal nyomtatóján keresse bizalommal a Toner-Portát Tamásiban a Rákóczi u. 20. alatt.

OKI MB 451 és az alább látható, hasonló típusú gépek hibája:

MB441, MB451, MB451w, MB461, MB461+LP, MB471 MB471w, MB491, MB491+, MB491+LP, ES4161 MFP ES4191 MFP, MPS4200mb, MPS4700mb

Scroll to Top